Importera bil från USA

Funderar du på att importera en bil från USA? Kanske är det ett specifikt märke eller modell som du är ute efter och som du inte hittar på den svenska marknaden eller så vill du helt enkelt bara ha en bil från landet i fråga. Att importera en bil från USA kan kännas svårt, och visst finns det en del att hålla reda på, men det är långt ifrån omöjligt att lyckas som privatperson.

Det första du ska göra är att bestämma vilka modeller och bilmärken det är som intresserar dig mest. Det är viktigt att du lär dig mer om de olika modellerna och även att du studerar prisbilden mellan Sverige och USA. Några sajter som då kan vara bra att använda sig av är Craigslist.com eller Cars.com. Vi rekommenderar att du inte väljer de allra billigaste alternativen. Oftast är de bilarna i dåligt skick, även om de till utsidan kan se väldigt bra ut. Var i USA du köper din bil har också betydelse. Bilar som kommer från de soligaste platserna i landet har ofta fått ta stryk av den heta solen, vilket kan resultera i en hel del arbete för dig.

Så får du hem din bil

Den knepigaste delen med att importera en bil från USA är helt enkelt hur du ska få hem bilen. Du behöver se till att du använder dig av ett bra och pålitligt fraktbolag och se till att du också skaffar dig en försäkring. Detta är helt klart ett måste! Utöver fraktbolag och försäkring måste du säkerställa att det finns ett köpekontrakt eller avtal mellan dig och försäljaren samt ett signerat registreringsbevis. I USA kallas registreringsbeviset för ”title” och detta följer bilen under hela levnadstiden. Du behöver se till att du har originalbeviset med dig för att ens kunna registrera bilen när du kommer hem till Sverige igen.